Båt ulykke i Sætre

Ifølge lensmann i Røyken og Hurum, Reidar Foss, skal høy fart være hovedårsaken til den tragiske ulykken ved Skogsborg lørdag kveld hvor en mann og en kvinne omkom.

Ulykken, som ble meldt inn til politiet lørdag kveld klokka 22.15, skjedde da de fire om bord i den 20 fot lange skjærgårdsjeepen var på vei mot Åros. Det nøyaktige hendelsesforløpet er foreløpig uklart, men ifølge Reidar Foss skal båtføreren ha holdt høy fart inn i det trange sundet.

- Når vi ser skadene på brygga og på båten så viser det at det har gått fort. Vi har også vitneobservasjoner som underbygger tanken om at det er høy fart som er årsaken, sier Foss til RHA.

Gikk i brygga

Selv om hendelsesforløpet ennå har noen uklarheter, mener Foss at det er på det rene at båten traff brygga.

De omfattende skadene på båten, hvor trebiter fra brygga sitter igjen i skroget, viser også at det har betydelig raskere enn de maksimalt tillatte fem knop på stedet. Ulykkesstedet er et forholdsvis trangt sund, hvor det også skal være flere skjær.

Hvorvidt båten også har gått på et skjær etter kollisjonen med brygga er foreløpig uvisst. Alle de fire om bord skal ha blitt kastet ut av båten etter det voldsomme sammenstøtet med brygga.

Løslatt

Siktede i saken, en mann i slutten av 30-årene fra Røyken, ble søndag avhørt av politiet. Han ble selv lettere fysisk skadet i ulykken og er i etterkant av avhøret løslatt. Han tas nå hånd om av familie og et krise- og omsorgsteam fra kommunen.

- Jeg ønsker ikke å gi detaljer om avhøret, men kan si at siktede har bidratt med opplysninger i saken som hjelper etterforskningen. Siktelsen mot ham lyder på uaktsomt drap, sier Foss.

Det ble etter ulykken tatt rutinemessig blodprøve av mannen. Resultatet av denne skal være klart i løpet av uka.

Funnet 300 meter unna

De to omkomne ble funnet i relativt kort tid etter ulykken. Mannen ble funnet like ved ulykkesstedet. Dykkere fra brannvesenet fant senere den omkomne kvinnen 300 meter unna, i retning Sætre.

Den siste om bord i ulykkesbåten, en mann i midten av 30-årene fra Hurum, ble funnet hardt skadet. Han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus. Søndag ettermiddag beskrives tilstanden hans som stabil.

- Det går relativt bra med ham fysisk. Han er hardt skadet, men ikke kritisk og tilstanden hans er stabil, sier Reidar Foss.

 

Kilder: http://rha.no/nyheter/hoy-fart-var-arsaken-1.5183797


Fortell meg ossen nettsiden kan bli bedre

Navn
E-postadresse
Beskjed
Kode